۱ ـ هدف و دامنه کاربرد
هدف از تدوین این آیین‏ کار ارائه روش محاسبه ظرفیت وزنی سالنهای نگهداری مواد غذائی در سردخانه ( اعم از بالای صفر و زیر صفر ) می‏باشد که در آن برای چیدن کالا از باکس پالت۱ استفاده می‏شود.

 

۲ ـ تعاریف و اصطلاحات
 در این آیین‏کار واژه‏ها و اصطلاحات با تعاریف زیر بکار برده می‏شود :
۲-۱- ظرفیت درونی ـ منظور از ظرفیت وزنی هر سالن برای هر کالا وزن آن مقدار کالای مورد نظر است که می‏توان با رعایت آیین‏ کار شماره ۳۳۹۹ ایران ( روش چیدن کالا در سردخانه مواد غذائی ) با دسترسی کم و زیاد در حجم مفید سالن مورد نظر چید.

۲-۲-

سردخانه مواد غذائی ـ به آیین‏کار شماره ۱۶-۱۸۹۹ ایران ( ساختمان , تأسیسات , تجهیزات فنی , بهداشت و نگهداری سردخانه مواد غذائی ) مراجعه شود .

۲-۳- سالن نگهداری ـ فضای محصور , مسقف و عایقکاری شده‏ای در مجموعه بنای سردخانه است.

که مجهز به تجهیزات سرمازا بوده و بطور خاص برای نگهداری مواد غذائی طراحی شده است .

تعاریف و اصطلاحات
۲-۴- حجم مفید سالن نگهداری ـ عبارتست از آن قسمت از حجم سالن که می‏توان در آن بسته‏های کالا را چید.

به بیان دیگر حجم سالن منهای فضاهای خالی مندرج در بند ۵ آیین‏کار شماره ۳۳۹۹ ایران .

۲-۵- ضریب وزنی کالا ـ عبارتست از وزن کالای معین در بسته بندی مشخص که در واحد حجم ( متر مکعب ) می‏توان چید .

۲-۶- ظروف مناسب ـ عبارتست از ظروفی که ابعاد آن طبق استاندارد و آیین‏کارهای مربوطه طوری باشد که بیشترین حجم داخل باکس پالت‏ها را اشغال نموده و جنس و ساختار آن با شرایط موجود در سالن نگهداری سردخانه منطبق باشد .

 

  ۳ ـ روش محاسبه ظرفیت وزنی
 ظرفیت وزنی هر سالن نگهداری به شرح زیر محاسبه می‏شود :
۳-۱- تعداد باکس پالت‏هایی که می‏توان در سالن مورد نظر با توجه به ابعاد آن و ابعاد سالن و رعایت موارد مندرج در آیین‏کار شماره      چید مشخص شود .

۳-۲- حداکثر تعداد ظروف کالا را که با توجه به ابعاد آن می‏توان در هر باکس پالت چید مشخص نمود .

۳-۳- متوسط وزن کالای موجود در هر ظرف مشخص شود .

۳-۴- با استفاده از فرمول زیر ظرفیت وزنی سالنهای مورد نظر را برای هر یک از کالاهای قابل نگهداری در سردخانه محاسبه کنید :

Cw = N.n.Wm

 که در آن :
= Cw ظرفیت وزنی سالن مورد نظر است .

= N تعداد باکس پالت‏هایی که می‏توان در سالن مورد نظر چید .

= n تعداد ظروفی است که می‏توان در باکس پالت چید .

= Wm وزن کالایی است که بطور متوسط در هر ظرف وجود دارد .

 

 

منبع: سایت

سردخانه صنایع برودتی برادران حقیقی


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها